2016 Su Kayağı Tekne Arkası Ve Wakeboard Türkiye Şampiyonası Talimatı

Su Kayağı Tekne Arkası Ve Wakeboard Türkiye Şampiyonası Talimatı

12-13 AĞUSTOS 2016 – KOCAELİ

2016-sukayagi-tekne-arkasi-ve-wakeboard-turkiye-sampiyonasi-talimati

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Sukayağı Tekne Arkası ve Wakeboard Türkiye Şampiyonası 12-13 Ağustos 2016 tarihleri arasında Sevindikli Göleti Su Kayağı Tesisleri Körfez/Kocaeli’ de yapılacaktır. Teknik toplantı 12 Ağustos 2016 tarihinde saat: 18:00-19:00’ da sukayağı tesislerinde veya il temsilcisi göstereceği bir yerde yapılacaktır.

  1. Kulüpler Gençlik ve Spor il müdürlükleri tarafından tasdikli kafile listelerini teknik toplantıda federasyon yetkililerine teslim edeceklerdir. 2016 sezonunda TSSF tarafından düzenlenen lisanslar geçerli olacaktır. Teknik toplantıya katılmayan ve istenilen evrakları teslim etmeyen kulüpler veya sporcular yarışmaya alınmayacak ve herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Ayrıca Onaylı Takım listelerinde silinti ve kazıntı yapılmayacaktır. Silinti ve kazıntı yapılan listeler işleme alınmayacaktır.
  2. Sporcular, yarışma için gerekli olan malzemeleri yanlarında getireceklerdir.
  3. Yarışmalara katılacak olan idareci, Antrenör ve Sporcular izinlerini bağlı bulundukları Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden alacaklardır.
  4. Yarışmaya katılacak sporcular Federasyonumuzun sicil lisans talimatı Madde–6’ da belirtildiği üzere sualtı sporlarında lisans çıkarmak için gerekli asgari yaşı bitirmiş olmaları gerekir. 18 (onsekiz) yaş altındaki sporcular; yarışmaya katılabileceklerini bildirir imzalı veli onaylarını Teknik Toplantıda Federasyon yetkililerine teslim edeceklerdir.
  5. Yarışmalara itiraz olması durumunda; itiraz eden kulüpler, Federasyonun Yönetim Kurulunun belirlediği 350 TL ücreti tutanakla Federasyon görevlisine teslim ederek itirazlarını sözlü olarak 15 (onbeş) dakika, yazılı olarak ise 1 (bir) saat içerisinde başhakeme yapabileceklerdir. İtirazlar yarışma bitiminden sonraki 1 (bir) saat içerisinde incelenerek sonuçlandırılacaktır.
  6. İtirazı haklı görülen Kulüplerin itiraz ücreti geri ödenecek olup, itirazı haklı görülmeyenlerin ödedikleri itiraz ücreti Federasyona irad olarak kaydedilecektir.
  7. Yarışma anında centilmenliğe aykırı harekette bulunan, kurallara aykırı tutum ve davranış içerisinde olan takımlar hakkında, ilgili Talimatlara göre işlem yapılacaktır.
  8. Yarışta uluslararası standartta sukayağı teknesi kullanılacaktır.
  9. Yarışta nizami ölçülerde sukayağı parkuru kullanılacaktır.
  10. 12 Ağustos 2016 tarihinde saat 18:00-19:00’da yapılacak olan Teknik toplantıya her kulüpten en az bir yetkilinin (kulüp idarecisi veya antrenörü ) katılması zorunlu olup, katılmayan kulüpler müsabakaya alınmayacaklardır. Katılımın az olması durumunda tüm yaşların birleştirilmesine teknik kurul karar verecektir.
  11. Kulüpler 12 Ağustos 2016 Cuma günü 10:00 – 16:00 saatleri arasında Sukayağı Teknik Kurul Üyeleri ile irtibata geçerek antrenman yapabileceklerdir.
  12. Eleme ve Final yarışmalarının başlangıç saati teknik toplantıda belirlenecektir.
  13. Sukayağı elemele yarışmaları 13 Ağustos 2016’da yapılacaktır.
  14. Finaller 13 Ağutos 2016′ de yapılacaktır.
  15. Ödül töreni 13 Ağustos 2016 saat:16:00-17:00’de yapılacaktır.
  16. Yarışlar asgari aşağıda belirtilen hızlarla başlayacaktır.
    1. (+) 18 Erkekler 43 km
    2. (+) 18 Bayanlar 37 km
    3. (-) 18 Erkekler 37 km
    4. (-) 18 Bayanlar 34 km
  17. Bireysel Sıralamalarda yaş kategorileri aşağıdaki şekildedir:
  18. (+) 18 Yaş – Büyükler
  19. (-) 17 Yaş – Gençler
  20. (-) 14 Yaş – Yıldızlar ve Minikler
  21. Yarışmalarda en az 4 sporcunun katılmadığı kategorilerde yarışma yapılmayacaktır.
  22. Yarışma esnasında her sporcunun 2 performans turu ve yarışmadan önce isteğe bağlı olarak ve başhakeme bildirilmek kaydıyla 1 adet ısınma turu hakkı olacaktır.
  23. Yarışmacılara bulunduğu kategoride ardı ardına 3 defa km yükselttikten sonra mola hakkı verilir. Moladan sonra yarışmaya ancak bıraktığı yarışma hızının bir üst hızı ile devam edebilirler.
  24. Müsabakalara, ancak kulüpler adına lisanslı sporcular katılabilir.
  25. Bir spor kulübü takımı; Türkiye şampiyonasına katılımlar için en az 4 (dört), en fazla 6 (altı) sporcudan oluşur. 4 (dört) sporcudan az sporcu ile müsabakalara katılan takımlar, takım tasnifinde yer almaz (takım olarak katılmış sayılmaz), sporcuları bireysel olarak müsabakalara katılmış sayılır ve ancak bireysel derecelendirmede yer alırlar.
  26. Eleme yarışmalarında her kategorinin en iyi 6 (altı) derecesini yapan sporcular finalde yarışma hakkını elde edeceklerdir.
  27. Yarışmalar sonucunda takım sıralamaları yapılırken her kulübün en iyi performansı gösteren 4 (dört) sporcusunun derecesi göz önünde bulundurulacaktır.
  28. Müsabakaya 4 kulübün katılımı halinde iptali, 5-8 kulübün katılımı halinde Federasyon Kupası, 9 ve daha fazla kulübün katılımı ile Türkiye Şampiyonası olarak düzenlenecektir.
  29. Yeterli kulüp başvurusu olduğu taktirde müsabakanın Kulüpler arası Büyükler Türkiye Şampiyonası olarak düzenlenebilmesi için katılımcı kulüp bayan ve erkek ayrı ayrı olmak üzere en az 4 sporcusunun 16 Yaş üstü olması ve dereceye girmesi gerekmektedir. 4 sporcunun 16 yaş üstü kategorisinde yarışmaması durumunda Büyükler kategorisinde yarışmaya katılmış sayılmayacaktır.
  30. Müsabaka harcırah ödemeleri aşağıda ki şekilde yapılacaktır:
  • Takım sıralamasında Kadın ve Erkek takımları ile katılan kulüplerin ilk 4 ün için de yer alan 4 sporcu ve 1 idarecisine tam harcırah, Kadın veya Erkek 1 takımla katılan kulüplere ise sadece 4 sporcuya tam harcırah, 5-6-7- ve 8- olan kulüplerin aynı sayıda sporcusuna ise sadece ulaşım bedelleri TSSF tarafından ödenecektir.
  • Bireysel sıralamada ise yaş gruplarında ilk 4. sırayı alanlara tam harcırah, 5-6-7- ve 8- olan sporculara ise sadece ulaşım bedelleri TSSF tarafından ödenecektir. (1 sporcuya yalnızca bir defa harcırah ödemesi yapılacaktır.)
  1. Yarışma başvuru dilekçesi doldurularak 9 Ağustos 2016 Salı gün günü saat 17.00 e kadar TSSF İSTANBUL birimi faks numarasına ( 0 216 348 55 44) gönderilecektir. Müsabakaya başvuru yapacak olan kulüplerin lisans evraklarını eksiksiz olarak son başvuru tarihi olan 9 Ağustos 2016 tarihinden önce Federasyonumuza ulaştırmaları gerekmektedir. Belirtilen tarih sonrasında evrak göndermeleri durumunda lisans işlemleri yapılamayacaktır. SİSTEMDE YAŞANACAK OLUMSUZLUKLARDAN KULÜPLERİMİZİN MAĞDUR OLMAMASI SEBEBİYLE ZAMANINDA LİSANS EVRAKLARINI GÖNDERMELERİ GEREKMEKTEDİR. Lisan işlemleri ile ilgili olarak Federasyonumuzun internet sitesinde formlar bölümünde bulunan lisans işlemleri bölümünden detaylı bilgi alabilir, formlara ulaşılabilir.
  2. Bu talimatta yer almayan konularda TSSF yarışma kuralları geçerli olup, gerektiğinde talimatta yer alan kurallarla ve diğer kurallarla ilgili değişiklikleri ve müsabaka tarih ve yer değişikliği yapmakla Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanlığı yetkilidir.

2016-sukayagi-tekne-arkasi-ve-wakeboard-turkiye-sampiyonasi-talimati

Hakkında