2017 Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonu İzmir Bayraklı Belediye Spor Kulübü

2017 Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonu İzmir Bayraklı Belediye Spor Kulübü

Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası sona erdi.

7-8 Temmuz’da Aydın Didim’de yapılan ve 14 spor kulübünün kıyasıya mücadele ettiği Türkiye Şampiyonası final müsabakalarında avladıkları balıklarla en yüksek puanı alan İzmir Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü Türkiye Şampiyonu oldu. Aydın Kuşadası Ada Sualtı Sporları Kulübü ikincilik kürsüsüne çıkarken, Bursa Çalıkuşu Gençlik Spor Kulübü ise Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

EN BAŞARILI SPORCULAR…

Şampiyonada bireysel sıralamada ilk üçe giren en başarılı sporcular ise Türkiye Şampiyonu ve Türkiye İkincisi takımlardan çıktı. İzmir Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü’nden Recep Aslan en yüksek puanı alarak şampiyonanın en başarılı sporcusu olurken, Aydın Kuşadası Ada Sualtı Sporları Kulübü’nden Hüseyin Taşdibi ikinciliği, yine aynı spor kulübünden Melih Turan Aydıner de üçüncülüğü elde etti.

Açık denizde 6 saat süren ve tüpsüz dalışlarla gerçekleştirilen müsabakalarda avlanan balıkların sahildeki tartı işlemi sonrasında şampiyon, dereceye giren kulüpler ve en başarılı sporcular belirlendi. Ardından Didim Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren kulüplere madalyaları verildi.

Şampiyonanın sonuçlarına göre, A Milli Takım kampına girecek sporcular da belirlenecek. TSSF Zıpkınla Balıkavı A Milli Takımı’mız, bu yıl 13-17 Eylül’de Hırvatistan’da yapılacak Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası’nda yarışacak.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, şampiyonluğu kazanan ve dereceye giren kulüpleri kutlayarak, insan bedeninin sınırlarını zorlayan şampiyonluk müsabakalarına katılan bütün kulüplere teşekkür etti. Doç. Dr. Özen, bu yıl Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası’na katılacak A Milli Takımı’na şimdiden başarılar dilediğini, hazırlık sürecinde millilere gerekli her tür desteği vereceklerini belirterek, “Başarılı bir Türkiye Şampiyonluğu organizasyonuna imza attığımız için mutluyuz. Bu organizasyonda desteğini esirgemeyen Didim Belediyesi, Didim Kaymakamlığı, Didim Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Sayın Nazım Tuntaş’a çok teşekkür ediyorum ve organizasyon ekibimizi kutluyorum” dedi.

Hakkında