2018 Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Finalistleri Belli Oldu

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Finalistleri Belli Oldu

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Çanakkale Gökçeada’da gerçekleştirilen 2018 Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Eleme Müsabakası ikinci ayağında dereceye giren spor kulüpleriyle birlikte Türkiye Şampiyonası finalistleri belli oldu.

27 Nisan Cuma günü Gökçeada’da açıklarında yapılan ve Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinden 20 spor kulübünün 28 bot ile yarıştığı ikinci eleme müsabakasına toplam 84 sporcu katıldı. Sporcular, belirlenen balık türlerinde en fazla balığı avlayabilmek  için 5 saat boyunca tek nefeste yüksek efor gerektiren dalışlar yaptılar. İkinci eleme yarışlarının ardından yapılan tartı işleminin sonunda, Çanakkale Gökçeada Spor Kulübü  birinci, Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ikinci, Sinop Triatlon Yüzme Yelken Sualtı Spor Kulübü üçüncü oldu.

Çanakkale Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, TSSF Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Arslan ve Ali Hakan Tunçalp’in de hazır bulunduğu Gökçeada Kaleköy Meydanı’nda cumartesi günü yapılan ödül töreninde en başarılı ilk üç takıma madalyaları takdim edildi. Avlanan 188 kilo balık Kızılay’ın Gökçeada şubesine bağışlandı.

16 TAKIM TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU İÇİN ORDU’DA YARIŞACAK

20 spor kulübünün puan sıralamasında ilk 12 spor kulübü ile 6-7 Nisan’da Antalya’da yapılan ilk eleme yarışlarında en yüksek puanı alan 4 spor kulübü, 22-24 Haziran’da Ordu’da yapılacak Türkiye Şampiyonluğu’nda finalist olarak mücadele edecekler.

ENGELLİ DALICILAR BİREYSEL SIRALAMADA İLK 30’DA YER ALDI

Zorlu müsabakalarda iki engelli dalıcı da yer aldı. Trabzon Gülbahar Spor Kulübü’nden Mustafa Beyaz bir müren, 2 balık vurarak bireysel puanlamada 19. sırada yer alırken, Balıkesir Burhaniye Belediye Spor Kulübü’nden Orçun Doyuran ise 26. sırada yer aldı.

İkinci eleme müsabakalarında dereceye giren ve Türkiye Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazanan spor kulüplerini kutlayan TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, yaptığı açıklamada, “Gökçeada Belediyesi’ne, Gökçeada Kaymakamlığı’na, Çanakkale Belediyesi’ne, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na, Gökçeada Spor Kulübü Başkanı Bülent Ecevit Atalay’a, organizasyonumuza verdikleri destek ve işbirliğinden dolay çok teşekkür ediyorum. 22-24 Haziran’da Ordu’da Türkiye Şampiyonluğu müsabakalarımız olacak. Şampiyonluk için yarışacak bütün kulüplerimize şimdiden başarılar dilerim” dedi.

 

Hakkında