2019 TSSF Zıpkınla Balık Avı Bireysel Türkiye Şampiyonu Timuçin Çalışkan Oldu

TSSF Zıpkınla Balık Avı Bireysel Türkiye Şampiyonu Timuçin Çalışkan Oldu

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nun Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi Kumbağ Mahallesi açıklarında gerçekleştirilen Zıpkınla Balık Avı Bireysel Türkiye Şampiyonası’nda Bartın’dan Timuçin Çalışkan Türkiye Şampiyonu oldu.

4-5 Temmuz’da yapılan TSSF Zıpkınla Balık Avı Bireysel Türkiye Şampiyonası’na 20 sporcu katıldı. Her gün 4 saat tüpsüz dalış yaparak en iyi puanın verildiği balıkları yakalamaya çalışan zıpkınla balık avı sporcuları arasındaki sıralama, tartı işlemlerinin ardından belli oldu. 20 sporcu arasından Timuçin Çalışkan Türkiye Şampiyonu olurken, Afyon’dan Mehmet Türen ikinci, Muğla’dan Serhan Dağdan üçüncü oldu.

5 Temmuz’da Kumbağ Balıkçı Barınağı’nda yapılan kapanış ve ödül töreninde kürsüye çıkanların madalyaları takdim edildi. Kapanış törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haşim Göksel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün katıldı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın da konuşma yaptığı törende, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, “Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Süleymanpaşa Belediyemiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müz, sahil güvenliğimizin ilgisi ve desteği ile çok güzel bir şampiyonluk organizasyonuna imza attık. Organizasyon ekibimizin de özverili çalışmaları ile saat gibi işleyen Türkiye Şampiyonluğu mücadelelerinde nefes kesen müsabakalar ortaya koyan bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum. Türkiye şampiyonu olan ve madalya kürsüsüne çıkan değerli sporcularımızı da yürekten kutluyorum” dedi.

Şampiyonada yakalanan balıklar, Süleymanpaşa ilçesindeki çocuk esirgeme ve yaşlı bakım yurtlarına bağışlandı.

Hakkında