2021 TSSF Serbest Dalış Bireysel Açık Yaş ve Gençler Federasyon Şampiyonası sona erdi

TSSF SERBEST DALIŞ HAVUZ BİREYSEL FEDERASYON ŞAMPİYONASI

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nun yeni sezondaki ilk ulusal yarışması olan TSSF Serbest Dalış Havuz Bireysel Federasyon Şampiyonası’nda gençler ve büyüklerde toplam 7 Türkiye rekoru kırıldı.

27-28 Şubat tarihlerinde İstanbul’un Kartal ilçesindeki Hasan Doğan Spor Kompleksi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda TSSF tarafından gerçekleştirilen TSSF Serbest Dalış Havuz Bireysel Federasyon Şampiyonası’na kadınlar ve erkekler kategorisinde 67 sporcu katıldı.  Samsun, Ankara, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale ve Mersin’den 9 spor kulübü ve bireysel sporcuların katıldığı şampiyonada nefes kesen mücadeleler, büyükler (16 yaş üstü) ve küçükler (16 yaş altı) yaş gruplarında yapıldı. Dinamik apnea paletsiz, dinamik apnea çift palet, dinamik apnea monopalet, statik apnea, dayanıklılık apnea 8×50, dayanıklılık apnea 16×50 ve hız apnea disiplinlerinde yaşanan müthiş rekabetten 7 Türkiye rekoru çıktı.

EN ÇOK REKOR SUDE FİDAN’DAN GELDİ

Pandemi nedeniyle yaklaşık 1 yıl sonra yapılan yeni sezonun ilk ulusal şampiyonasında kırılan rekorların 6’sı gençlerde, 1’i büyüklerde kırıldı.  Okyanus Su Sporları Kulübü’nden Sude Fidan, 2 rekorla şampiyonanın en fazla rekor kıran ismi oldu. Yıldız sporcu, gençler yaş grubunda statik apnea’da nefesini 5 dakika 9.66 saniye tutarak, dinamik apne çift palet yarışmasında da 129.8 metre mesafe kat ederek bu kategorilerde genç kadınlarda Türkiye rekorlarının yeni sahibi oldu. Türk Balıkadamlar Spor Kulübü’nden Damla Pınar Özdemir, hız apnea (paletli 100 metre) mücadelesini 43.71 saniyede tamamlayarak genç kadınlarda Türkiye rekoru kırdı. Aynı spor kulübünden başarılı sporcu Zeynep Aydemir ise dinamik apnea paletsiz yarışını 105.2 metrede tamamlayarak genç kadınlarda Türkiye rekoruna imza attı. Genç erkeklerde Süleymanpaşa Belediye Gençlik Spor Kulübü’nden Özgür Seyrel statik apnea’da 5 dakika 43.47 saniye nefesini tutarak genç erkekler yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Bakırköy Ata Spor Kulübü’nden Ege Yankı Güneş, 8×50 metre dayanıklılık apnea yarışını 5 dakika 50.48 saniyede tamamlayarak bu disiplinde genç erkekler Türkiye rekorunu kırdı. Büyükler yaş grubunda tek rekor erkekler kategorisinde kırıldı. ODTÜ Spor Kulübü’nden Görkem Gedik, dinamik apnea çift palet mücadelesini 180.6 metrede tamamlayarak büyük erkeklerde yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Pazar günü yapılan kapanış ve madalya töreninde, sporculara ödüllerini TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, İstanbul İl Gençlik Spor Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, TSSF Başkan Yrd. Atilla Aras, İBB Spor İstanbul Anadolu Yakası Bölge Şefi Bülent Çebi verdi. Sosyal mesafe kuralları gereği, sporcular madalyalarını kendileri taktı. Katılımcıların sağlığının ön planda tutulduğu organizasyon seyircisiz yapıldı.

TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, “Yeni sezona rekorlarla çok güzel bir başlangıç yaptık. Geçtiğimiz sezonda sporcularımız kondisyonlarını korumak için çok çalıştılar. Rekor kıran tüm sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum. Katılan tüm sporcu ve spor kulüplerine teşekkür ediyorum. Her organizasyonumuzda olduğu gibi bu ulusal müsabakamızda da sualtı topluluğu ailemizin yanında olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza ve Spor Genel Müdürlüğü’müze, organizasyona verdikleri destekten dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve İBB Spor İstanbul’a, organizasyon ekibine, tesis yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmalar, TSSF’nin youtube sayfası üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Tüm Yarışma Sonuçları:27-28-Subat-2021-tssf-serbest-dalis-bireysel-acik-yas-ve-gencler-federasyon-sampiyonasi-kartal-istanbul
Madalya Listesi: 2021-tssf-serbest-dalis-bireysel-acik-yas-ve-gencler-federasyon-sampiyonasi-madalyalar
Rekorlar: 2021-tssf-serbest-dalis-bireysel-acik-yas-ve-gencler-federasyon-sampiyonasi-rekorlar

Yarışma Videoları :

 

 

 

 

Hakkında