Dünyanın En Zorlu Kontak Sporunda Şampiyonluk Mücadeleleri Başlıyor

SUALTI RAGBİSİ U24 GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilen Sualtı Ragbisi U24 (24 Yaş Altı) Gençler Türkiye Şampiyonası Antalya’nın Alanya ilçesinde 28-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Alanya Belediyesi Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılacak, dünyanın en zor kontak sporu olarak gösterilen sualtı ragbisi şampiyonluk yarışmalarına 11’i erkek, 5’i bayan toplam 16 takım katılacak. Yarışmalar erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu, bayanlar kategorisinde ise Federasyon Kupası olarak yapılacak. Cuma günü başlayacak maçlar, pazar günü kapanış ve ödül töreni ile sona erecek.

TSSF BAŞKANI DOÇ. DR. ÖZEN: “BU ZORLU SPORDA, ULUSLARARASI ALANDA ŞAMPİYON TAKIMLARA SAHİBİZ”

Sualtı ragbisinin inanılmaz zor ama bir o kadar da bu spora başlayanların vazgeçemediği bir branş olduğunu hatırlatan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, yaptığı açıklamada, “Sualtı ragbisinde takımlarımızın üstün performansları, Türkiye’mizi uluslararası alanda çekinilen bir rakip haline getirdi. Uluslararası yarışmalarda son derece başarılı maçlara imza atıyoruz. Bu şampiyona, sualtı ragbisi takımlarımızı formda tutacak ve girdikleri rekabet ortamında başarı çıtasını bir adım yukarı koyacakları atmosferde geçecektir. Şampiyonaya katılacak bütün takımlarımıza yürekten başarılar diliyorum. Onlara başarı yolunda liderlik yapan takım antrenörlerine, sporcularımızın her zaman arkasında duran ailelerine şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

TSSF Sualtı Ragbisi U24 (24 Yaş Altı) Gençler Türkiye Şampiyonası Programı<h:

Adres: Alanya Belediyesi Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu Alanya/Antalya

Yarışma tarih ve saatleri:

28 Nisan Cuma saat 13.00-20.00

29 Nisan Cumartesi saat 09.00-18.00

30 Nisan Pazar saat 08.00-12.00

Kapanış ve madalya töreni: Saat 12.30

SUALTI RAGBİSİ: ÜSTÜN PERFORMANS SPORU

Dünya Sualtı Sporları Federasyonu (CMAS)’a bağlı üstün bir performans sporu olan sualtı ragbisi 3,5 m. ila 5 m. derinliğe sahip havuzlarda oynanmaktadır. Oyunun amacı, içinde tuzlu su konsantresi bulunan topu, oyun alanının karşılıklı dip kenar köşelerinde bulunan kaleler içine sokarak sayı elde etmektir.

Sualtı ragbisi bir kontak sporu olup basit kurallarla çerçevelenmiş göğüs göğse mücadeleye dayalı üstün performans sporudur. Kontak sporları arasında dünyanın en zor branşı olarak gösterilen sualtı ragbisinin en büyük özelliği ileri-geri, aşağı-yukarı ve sağa-sola ataklarla yapılan dünyanın tek üç boyutlu sporu olmasıdır. Şnorkel, maske, palet ve başlık kullanan sporcular tüpsüz bir şekilde her defasında tek nefeste dalarak oyuna devam etmektedir. Maçlarda takımları galibiyete götüren faktörler, güç, çeviklik, dayanıklılık ve zekâdan geçmektedir.

Hakkında