FEDERASYONUMUZUN 2019 SUALTI SPORLARINDA DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI KOCAELİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’numuzun 2019 Sualtı Sporlarında Değerlendirme Çalıştay’ı sualtı topluluğu temsilcilerimizin katılımıyla Kocaeli Darıca’da gerçekleştirildi.
Elit Otel’de 8-9 Kasım tarihlerinde düzenlediğimiz 2019 Sualtı Sporlarında Değerlendirme Çalıştayı’mıza, yönetim kurulu üyeleri, hukuk ve disiplin kurulu üyeleri, teknik kurul başkanları ve üyeleri, federasyon il temsilcileri, dalış ve cankurtaran merkezleri temsilcileri, eğitmenler, spor kulüpleri yöneticileri, antrenörleri ve merkez hakem kurulu başkanı katıldı. Federasyon Başkanımız Doç. Dr. Şahin Özen, Askaşkanımız Prof. Dr. Şamil Aktaş, Başkan Yardımcısı Atilla Aras’ın katıldığı Çalıştay’ın açılış konuşmasını Başkanımız Doç. Dr. Şahin Özen yaptı.
Konuşmasında, federasyonumuz öncülüğünde sualtı sporlarımızın farklı branşlardaki başarılı performansı ve tecrübesiyle 2018 ve 2019 yılında katıldığımız 20 uluslararası yarışmada 49 madalyaya imza atıldığına dikkat çeken Doç. Dr. Şahin Özen, “Bu gururun mimarı; sporcusu, antrenörü, spor kulübü, idarecisi, eğitmeni, hakemi, dalıcısı, cankurtaran ve merkezleri başta olmak üzere her kademedeki üyesiyle sualtı topluluğu ailemizdir” dedi.
Federasyon Başkanımız konuşmasına şöyle sürdürdü: “2018 ve 2019 yılında ulusal çapta her yıl 40’ın üzerinde yarışma düzenleyerek, sporcularımızın profesyonel rekabet tecrübesi, cesareti ve performanslarına ciddi katkılarda bulunduk. Antrenörlerimiz, hakemlerimiz, sporcularımız, eğitmenlerimiz, dalıcılarımız ve cankurtaranlarımız için 100’e yakın kurs, seminer, kamp ve toplantı organize ettik.
Federasyonumuzun önemli bir ayağını da oluşturan dalış branşımızda yaklaşık 65 yıllık geçmişi ve bu branşta faaliyet gösteren önemli ülkelerden bir olmanın ayrıcalığıyla, bu spor dalını yaygınlaştırmak, büyütmek ve turizmdeki payını arttırmak için federasyonumuz bünyesinde dalış merkezleri ve eğitmenlerimize yönelik önemli periyodik çalışmalar yürütmekteyiz.
İnsanların hayatını koruyan kritik önemdeki cankurtarma branşımızı geliştirip güvenli cankurtaran bilinilirliğini arttırmak önceliklerimizden bir diğeridir. Cankurtaranlarımızın fiziksel ve teorik performansının uluslararası düzeye taşımak için her yıl birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu branşımızın önemini daha fazla anlatmak, kamuoyu oluşturmak için bu yıl ilk kez cankurtaranlar arasında Türkiye Şampiyonası gerçekleştirdik. Ulusal yarışmayı her yıl yaparak, cankurtaranlarımızı uluslararası yarışmalara hazırlamayı hedefliyoruz. Cankurtarma branşımızla ilgili hedeflerimizden bir de bunun hayat kurtaran nitelikli, kutsal bir meslek olduğu bilincini yerleştirmektir.
2018 ve 2019’da kazandığımız muhteşem başarıların motivasyonu ve gururu eşliğinde gerçekleştireceğimiz Değerlendirme Çalıştayı’mızda son 2 yılda düzenlediğimiz faaliyetleri masaya yatıracağız, 2020 ve sonrasındaki hedeflerimiz için yol haritası için sizlerin kıymetli görüş ve önerilerini değerlendireceğiz.
Spor branşlarımızın daha da yaygınlaştırılması, her branşımızın uluslararası standartlardaki yeterliliklerini, ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri, eksikliğini hissettiğimiz çalışmaları karşılıklı fikir ve tecrübe alış verişiyle, ortak akılla tespit edip, çözüm yöntemlerini, yeni projelerin alt yapılarını ve yol haritalarını belirleyeceğiz.
Sualtı hokeyi, paletli yüzme, sualtı ragbisi, serbest dalış, sualtı görüntüleme, donanımlı dalış, cankurtarma ve zıpkınla balık avı branşlarımızda geldiğimiz nokta ve gelecek yılların hedeflerini 2 gün sürecek grup çalışmalarında değerlendirecek ve sonuçlarını ortaya koyacağız.
Değerlendirme Çalıştay’ımızın sonuçları, spor branşlarımızın geleceğini başarı meşaleleriyle daha da aydınlatmak için federasyonumuz ve sualtı topluluğumuzun çalışmalarına ışık tutacak ve yön verecektir. Çalıştay’ımızda sarfedeceğiniz emek ve sağlayacağınız önemli kazanımlar için şimdiden başarılar ve kolaylıklar dilerim.”
DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI 113 KATILIMCI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Dalış merkezleri ve Eğitmenler, Cankurtarma Merkezleri, Spor Kulüpleri, İl Temsilcileri ve kurullarda gruplar oluşturuldu. Toplam 113 katılımcının yer aldığı Çalıştay’da oluşturulan gruplarda dalış ve eğitim merkezleri ile spor branşlarında gelinen nokta, eksiklikler, ihtiyaçlar, çözüm önerileri ve çözüm yöntemleri ile ilgili fikir alış verişinde bulunuldu. Grup çalışmaları sonuçları Çalıştay’ın ikinci gününde yetkili birimlere teslim edildi.
Çalıştay’ın son gününde yapılan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları saygıyla anıldı.
Sualtı Topluluğu Üyelerimize ve Kamuoyuna Duyurulur.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu