Kablolu Wakeboard’da Türkiye Şampiyonları Belli Oldu
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından 16-17 Eylül’de Kocaeli İzmit’te gerçekleştirilen 2017 Kablolu Wakeboard Bireysel Türkiye Şampiyonası ve Federasyon Kupası’nda nefes kesen mücadeleler sonrasında şampiyon sporcu ve kulüpler belli oldu.
Tekne yerine telesiyeje bağlı kablolara bağlı olarak su kayağının yapıldığı Wakeboard Şampiyonası Kocaeli Gölkay Wakeboard tesislerinde yapıldı. Yarışmalara, 9 kulüpten 46 sporcu olmak üzere kulüpler ve bireyselde toplam 75 sporcu katıldı. Yarışmalar erkekler kategorisinde kulüplerarası ve bireysel olarak yapıldı. 15 kadın Wakeboard sporcusu şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti.
FEDERASYON KUPASI KULÜP SIRALAMASINDA İZMİT VE SAMSUN KULÜPLERİ BİRİNCİ
2017 Kablolu Wakeboard Federasyon Kupası yarışmalarında 18 yaş üstü erkekler takım sıralamasında İzmit Belediye Spor Kulübü Derneği 364 puanla kupanın sahibi olurken, ikinci sırada 226 puanla Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübü yer aldı. Üçüncülük kürsüsüne ise Osmangazi Belediye Spor Kulübü çıktı.
18 yaş altı erkekler takım sıralamasında Samsun Büyükşehir Anakent Spor Kulübü 284 puanla Federasyon Kupası’nın sahibi oldu. 218 puanla Başaran Züccaciye Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Deniz Yıldızları Spor Kulübü Derneği 110 puanla üçüncü oldu.
BİREYSELDE TÜRKİYE ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU
2017 Kablolu Wakeboard Bireysel Türkiye Şampiyonası kapsamında yapılan bireysel yarışmalar açık yaş bayanlar kategorisinde Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübü’nden Ennur Hosavalı, göz dolduran performansıyla Türkiye Şampiyonu oldu. Gümüş madalya Osmangazi Belediye Spor Kulübü’nden Sinem Serenay Topsakal’ın olurken, yine aynı spor kulübünden Ceren Güneri bronz madalyanın sahibi oldu.
Erkekler kategorisi 18 yaş üstündeki yarışmalarda İzmit Belediye Spor Kulübü Derneği’nden Abdullah Doğuer birincilik, aynı spor kulübünden Hamitcan Candan ikincilik, Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübü’nden Hüseyin Can Türk üçüncülük kürsüsüne çıktı.
Erkekler kategorisi 18 yaş altı mücadelelerinde ise Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübü’nden Rıdvan Ali Atmaca Türkiye Şampiyonluğu’na uzanan sporcu oldu. Osmangazi Belediye Spor Kulübü’nden Yusuf Eren Özdemir ikinci olurken, üçüncü sırada Başaran Züccaciye Gençlik ve Spor Kulübü’nden Ebubekir Şimşek oldu.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın da hazır bulunduğu ödül töreninde kürsüye çıkan sporcu ve kulüplere madalyaları takdim edildi.
TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, sualtı sporlarında kablolu wakeboard’un ülkemizde yeni gelişmeye başlayan bir branş olduğunu belirterek, “Genç sporcularımızı ve kulüplerimizi böyle organizasyonlarla geleceğe hazırlıyoruz. Sualtı hokeyinde, paletli yüzme, sualtı ragbisi ve serbest dalışta dünya çapında elde ettiğimiz başarılara inşallah önümüzdeki yıllarda wakeboard’ı da ekleyeceğiz. Tekneler yerine telesiyejle yapıldığı için deniz dostu kablolu wakeboard yarışlarımızda madalya alan sporcu ve kulüplerimizi gönülden kutluyor, katılın bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Doç. Dr. Özen, organizasyonda büyük emeği ve desteği olan Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, İzmit Belediyesi ve Kaymakamlığı’na da özel olarak teşekkür ettiklerini belirtti.