Sualtı Hokeyi 23 Yaş Altında Kadınlarda Başkent, Erkeklerde Deniz Yıldızları Türkiye Şampiyonu Oldu
Federasyonumuzun 2018 yılı etkinlik takviminde yer alan ve Kütahya’da yapılan Sualtı Hokeyi 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonları belli oldu.
Kütahya Dumlupınar Olimpik Yüzme Havuzu’nda 8-11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz ve nefes kesen müsabakalara sahne olan şampiyonluk maçlarında erkeklerde Deniz Yıldızları Spor Kulübü, kadınlarda Başkent Su Sporları Kulübü Türkiye Şampiyonu oldu.


19 erkek, 12 bayan olmak üzere toplam 31 takımın madalya kürsüsü için mücadele ettiği karşılaşmalar sonunda erkeklerde ODTÜ Su Sporları Kulübü Türkiye ikincisi, Denizatı Su Sporları Kulübü Türkiye üçüncüsü olurken, kadınlarda ikincilik kürsüsüne Buz Sualtı Spor Kulübü, üçüncülük kürsüsüne de Bilimsel Yüzme Eğitim Spor Kulübü çıktı.
KADINLAR


ERKEKLER


MİLLİ TAKIM BELİRLENECEK…
Genel Sekreterimiz Hakan Aktaç, ödül töreninde yaptığı konuşmada, şampiyon olan ve dereceye giren takımları başarılarından dolayı tebrik etti. Şampiyonadaki sonuçlardan oluşturulacak milli takımın Dünya Şampiyonası’na hazırlanacağını belirten Aktaç, “Yarışmalarda başa baş mücadeleler yaşandı. Buradaki şampiyonada teknik heyetimiz milli takım seçmeleri için gözlemlerde bulundu. 23 yaş altı kategorisinde iki yıldır üst üste dünya şampiyonuyuz. İnşallah buradan oluşacak takımla da üçüncü şampiyonluğu elde edip kupayı Türkiye’ye getirmek istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından derece elde eden takımlara, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Gençlik Spor İl Müdürü Sadık Ölçen ve Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İbrahim Gürer tarafından madalya ve kupaları verildi.
Federasyon Başkanımız Doç. Dr. Şahin Özen de yaptığı açıklamada, şampiyon olan ve dereceye giren bütün takımları kutlayarak, müsabakalara katılan takımlara teşekkür etti.
Müsabaka dökümanları:
2018-kutahya-sualti-hokeyi-U23-turkiye-sampiyonasi-capraz-tablo
2018-kutahya-sualti-hokeyi-U23-turkiye-sampiyonasi-ceyrek-yari-final-siralama
2018-kutahya-sualti-hokeyi-U23-turkiye-sampiyonasi-fikstur